RESTAURACJA
ORANŻERIA
Zapraszamy na tradycyjne dania kuchni włoskiej. Przytulne wnętrze restauracji z widokiem na piękny ogród umożliwi Państwu delektowanie się posiłkiem i miłe spędzenie czasu w gronie najbliższych. Latem zapraszamy do stolików w ogrodzie, otoczonych urokliwym winobluszczem.
Nasze dania – kwintesencja kuchni włoskiej z dużym udziałem ryb i owoców morza - skomponowane są zawsze ze świeżych produktów i podawane na eleganckiej zastawie, w towarzystwie wysokiej klasy włoskiego wina.
menuANTIPASTI
/ PRZYSTAWKI
Podpłomyk z rozmarynem, solą morska i oliwą z oliwek
Grzanki z pieczywa z pomidorami, czosnkiem, mozzarellą i bazylią
Ser burrata, pomidor, oliwa bazyliowa
Carpaccio wołowe, rukola, parmezan, oliwa z oliwek, grissini
Tuńczyk w sezamie, sos sojowo - miodowy
Deska wędlin - selekcja tradycyjnych włoskich wędlin
Deska serów - selekcja serów włoskich
Krewetki tygrysie w sosie winno maślanym, pomidorki cherry, rukola, grzanki
Tatar wołowy, kurki, szalotka, kapary, oliwa szczypiorkowa, pieczywo
ZUPPE
/ ZUPY
Rosół z delikatnymi kluseczkami z jajka i parmezanu, natka pietruszki
Krem z białych warzyw z oliwą truflową i prażonym słonecznikiem
Zupa z ryb i owoców morza
INSALATE
/ SAŁATY
Sałatka z burakami i kozim serem, szpinak , roszponka, prażony slonecznik, sos balsamiczny
Sałatka z Krewetkami, cząstki pomarańczy, dressing pomaranczowy, cebula, ogorek, mix sałat
PASTA
/ MAKARONY
Ravioli ze szpinakiem i ricottą
Makaron z pikantnym sosem pomidorowym, boczkiem i serem pecorino
Ravioli z giczą cielęcą, sos maślano-szałwiowy, parmezan
Tagliatelle z łososiem, pomidorkami cherry, sos śmietanowo-koperkowy
Ravioli z atramentem kałamarnicy, z wędzonym łososiem w maśle koperkowym, pomidorki cherry
Tagliatelle z krewetkami, cukinią, pomidorkami cherry, sos winno-maślany
RISOTTO
/ RISOTTO
Risotto z owocami morza
PIATTO PRINCIPALE
/ DANIA GŁÓWNE
Kurczak supreme, purre z pieczonej marchwi z anyżem, polenta i smażona cukinia
Żeberka wieprzowe z sosem rozmarynowo-miodowym, gnocchi
Konfitowane udo kaczki, zapiekane ziemniaki francuskie, jarmuż, smażona morela
Łosoś z pieca z czarną soczewicą, kalafiorem romanesco, purre z kalafiora z palonym masłem
Stek z tuńczyka na sałatce nicejskiej - ziemniaki, pomidory suszone, pomidorki cherry, jajko, rukola, oliwa oregano
Stek z rostbefu wołowego z krewetkami w lekko pikantnym
sosie maślanym, frytki z batata, rukola z parmezanem
Stek z jelenia, puree z batata, sos z czerwonego wina
ADDITIVI
/ DODATKI
DOLCI
/ DESERY
Deser z gotowanej śmietany z sosem owocowym i świeżymi owocami
Deser kawowy z serka mascarpone i likieru Amaretto
Kruszonka z sezonowymi owocami i sosem creme anglaise
Ciasto czekoladowe z płynnym rdzeniem z lodami
Menu bambini
/ Menu dziecięce
Rosół z makaronem
Pizza Margherita mała
Włoskie kopytka z masłem
Kotlet z piersi kurczaka z frytkami i mizerią
W przypadku grup co najmniej 6 osobowych zostanie doliczony do rachunku/rachunków serwis 10%